Sosyal Medya Yalanları! Polise Plastik Mermi Kullandı İftirası! 43 Polis Yaralandı.

Sosyal Medya Yalanları! Polise Plastik Mermi Kullandı İftirası atıldı. Yaşanan arbede de 43'ü polis 63 kişi yaralandı....

Gündem Yayın: 18 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 18.10.2023 14:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
553 okunma
Google News

İsrail'in dün gece tüm savaş kurallarını hiçe sayıp teröristce bir tavırla Gazze'de bir hastaneyi hedef alması ile çok sayıda kişi hayatını kaybetti. İşgalci İsrail Ordusu son bir haftadır yoğun  bir şekilde Gazze ve çevresini hedef alıyor. Sivillerin canlarını hiçe sayan İsrail, çocuk, kadın demeden tüm her yeri bombalamayı sürdürüyor. 

 

Son olarak dün gece Gazze'de bir hastaneyi hedef alarak yeni bir savaş suçu işleyen İsrail, hastaneyi Amerika'dan aldığı MK84 bombası ile vurdu. Yaşanan olay sonrası Dünya'da halk sokaklara dökülüp İsrail konsolosluklarının önüne yığılırken Türkiye'de de benzer görüntüler ortaya çıktı. Ancak İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önüne gelen göstericilerin Polise karşı mukavemet göstermesi ile gerginlik çıktı. Yaşanan olaylarda büyük çoğunluğu polis memuru olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. 

 

Polis Plastik Mermi Kullandı Yalanı

 

Sosyal medyada İsrail Konsolosluğu önünde yaşanan gerilimin ardından Polisleri hedef alan ve iftira derecesine varan çok sayıda paylaşım yapıldı. Özellikle Polislerin kullandığı paintball silahı görüntülerini servis eden troll hesaplar, polisler plastik mermi ile vatandaşa saldırdı yalanını yayıyor. Ancak söz konusu silahların toplumsal olaylara müdahale amacıyla kurulan Çevik Kuvvet biriminin yine toplumsal olaylarda local  yani az etkili olacak şekilde biber gazı kullanmasını sağlamak için kullanılan bir savunma ekipmanı olduğu ortaya çıktı. Paintball silahı görünümündeki ekipmanın içerisinde plastik mermi olduğu iddia edilse de gerçek tam tersi. Silah içerisinde küçük biber gazı topları bulunuyor ve bu sayede büyük kalabalıklara küçük bölgelerden müdahale edilmesi sağlanabiliyor. İlgili ekipman sayesinde kalabalığın tamamı yerine en önde olup yada arka taraflarda olup taşkınlık çıkartan küçük gruplar hedef alınabiliyor. 

 

Çok Sayıda Polis Yaraladı. 

Öfekli kalabalığa bibergazı ve toma araçları ile müdahele eden polis ekipleri üzerlerine atılan kaldırım taşlarının da hedefi oldu. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre müdahale sırasında 43'ü polis memuru, 20'si sivil vatandaş olmak üzere 63 kişi çeşitli şekillerde yaralandı. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.