|
||
Fazla yükseliyorsun Benjamin! | ||
Fazla yükseliyorsun Benjamin! | ||
Ekonomi Haberi | ||
![]() |
||
Dolar karşısında TL'nin değer kaybı ne yazık ki sürüyor. Son olarak Dolar- TL kuru 9.16 TL seviyesine kadar yükseldi. 11 Eylül Pazartesinden itibaren yükseliş trendine giren Dolar-TL kurunda bu yükselişle birlikte 1 Türk Lirası 0.11 dolara denk gelecek seviyelere geldi. Yükselişe karşı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının nasıl bir müdehalede bulunacağı merakla bekleniyor.
Döviz Büroları Kararı Hakkında Bakanlıktan Açıklama
Hazine ve Maliye Bakanlığı Döviz Bürolarında yapılan işlemlerde artık kimlik ibraz etme zorunluluğu alt limitinin kaldırıldığını açıkladı. Daha önce bu uygulama 75 bin TL üzerinde yada 3 bin dolar üzerinde gerçekleştirilen işlemler için geçerliydi. Yapılan yeni düzenleme ile birlikte kimlik ibraz uygulaması bir alt sınır olmaksızın tüm işlemler için zorunlu hale getirildi.
Bakanlıktan konu hakkında yapılan açıklamada " Ülkemizde bankalar ve sermaye piyasası aracı kuruluşları nezdinde gerçekleştirilen işlemlerde olduğu gibi yetkili müesseseler sektöründeki tüm işlemlerin de kayıt altına alınması ve ayrıca sektörün uluslararası uygulamalar ile uyumlu hale getirilmesi hedeflenmiştir.
Söz konusu yeni uygulamanın sektördeki kayıt dışılığın azaltılması ve kurumsallaşma düzeyinin artırılması ile uluslararası düzenlemelere uyum dışında başka hiçbir amacı yoktur. Tebliğ ile yapılan değişiklik, döviz piyasalarına ilişkin herhangi bir müdahaleyi kesinlikle içermemektedir. Düzenleme, sadece döviz bürolarının işleyişi ve kurumsallaşmasına yönelik ihtiyaçları karşılamaya yönelik olarak hazırlanmıştır." ifadelerine yer verildi. |
||
|
||
Etiketler: Fazla, yükseliyorsun, Benjamin!, , |
|