Hatay'da bir günde 95 bin litre su ulaştırıldı

Hatay'da bir günde 95 bin litre su ulaştırıldı

Gündem Yayın: 07 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 07.03.2023 18:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
118 okunma
Google News

Hatay’da Türkiye genelinden gelen yardımların dağıtım koordinasyonunu üstlenen Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentteki içme suyu sorununun çözümü için de yoğun mesai harcıyor. Büyükşehir kontrolündeki dağıtım noktasına ulaşan 10 Tır su, depremzedelere dağıtıldı.

HATAY (İGFA) - Depremin yaralarını sarmak için Hatay’da konteyner kentler oluşturmak, seyyar tuvalet ve duşlar kurmak için yoğun mesai harcayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan kente kara ve hava yolu ile gelen yardımların dağıtımı konusunda da insanüstü bir gayret sarf ediyor.

Özellikle son günlerde içme suyu ihtiyaçlarının daha fazla ön plana çıkmasıyla birlikte su dağıtımlarına ağırlık verildi.

Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi’ndeki (MOBSAN) bir fabrika, yardım dağıtım üssüne dönüştürülürken, buraya tırlarla gelen yardımlar başta Bursa Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerine ait kamyonlar olmak üzere hayırseverlerin temin ettiği araçlarla ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırılıyor.

 

Tek bir depremzedenin bile susuz kalmaması için gece gündüz çalışan ekipler, dün dağıtım merkezine ulaşan 10 tır suyu, bir gün içinde ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırdı.

Su dağıtımlarında 7 tır su, çadır kent ve konteyner kentlere dağıtılırken kalan 3 tır su ise Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Harbiye, Açıkdere, Narlıca, Serinyol, Yukarı Ekinci, Demirköprü, Ekinci, Çekmece, Akçurun Bitiren, Alattin, Paşaköy ve Maden Boyu mahallelerindeki depremzedelere ulaştırıldı. Bir gün içinde Hataylı depremzedelere ulaştırılan su miktarı 95 bin litreyi buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.