Instagram Dolandırıcılarına Dikkat Edin!

Sosyal medya platformu Instagram üzerinde son dönemde dolandırıcıların reklamları boy göstermeye başladı. Reklamlar yapay zeka kullanılarak üretiliyor ve önemli isimlerin sesleri ve görüntüleri yer alıyor.

Ekonomi Yayın: 27 Mayıs 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 27.05.2024 14:04:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
427 okunma
Google News

Sosyal Medya uygulaması instagram'da son dönemde hızla yayılan ve platformunda gelen şikatyetleri göz ardı ederek reklamların yayınına devam etmesi nedeniyle birçok insan mağdur oluyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğluna, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a oradan BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'a kadar birçok önemli ismin yapay zeka ile sesini ve görüntüsünü hazırlayan dolandırıcılar, onlarca farklı hesaptan yayınladıkları reklamlarında vatandaşlara BOTAŞ, Baykar gibi şirketlere ortak olunabileceğini iddia edip bu işlemi yapabilmeleri için söz konusu reklama tıklayıp gerekli minimum yatırımı yapmalarını istiyorlar. 

Kendilerinin Türkiye'nin önemli kuruluşlarında hissedar olacaklarını sanan vatandaşlar ise kaptırdıkları paranın arkasından birşey yapamıyorlar. Söz konusu reklamları Instagram'a bildirdiğinizde reklamlar kaldırılmak yerine şikayet eden kullanıcılara reklamların platformun reklam politikasına uyduğunu ve bu nedenle yayınlanmaya devam edeceğini belirten bir mesaj gönderiliyor.

 

İşte o reklamlardan bazıları; 

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.