Sağlıklı Yaşam Destek Hattı Dolandırıcılığı

Sağlıklı Yaşam Destek Hattı Dolandırıcılığı adı altında aranıp sigorta borcunuzu ödediğinizi sanıp dolandırılmayın. Aman Dikkat Edin!

Ekonomi Yayın: 02 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 02.11.2023 14:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
348 okunma
Google News

Dolandırıcıların sıkça başvurduğu yöntemlerden biriside sağlıklı yaşam destek hattı dolandırıcılığı. Bu nedenle tüm vatandaşların bu tip telefon aramalarına karşı daha uyanık davranmaları gerekiyor. 

 

Öncellikle dolandırıcılar hedef aldıkları vatandaşları cep telefonlarından arıyorlar. Vatandaşlara yaptırdıkları özel bir sağlık sigortası nedeniyle belirli bir mikltarda borçlarının olduğu ve faiz binerek borcun yüksek meblağlara ulaştığını söyleyen dolandırıcılar. Vatandaşlara ödemeyi hemen yapmaları durumunda cüzi bir rakamla bu borçtan kurtulabileceklerini belirtiyorlar. Tuzağa düşen vatandaşlar yüksek meblağlarda para ödemektense dolandırıcıların da istediği gibi hemen ufak bir ücret ödeyip bu borçtan kurtulmak istiyorlar. Ancak parayı ödedikten sonra dolandırcılar ortadan kayboluyor. 

 

Sağlıklı Yaşam Destek Hattı adı ile vatandaşları arayan dolandırıcılar, kurbanlarına sigorta yada özel sağlık sigortası borcu olduğunu ve bu borcun faiz binerek yükseldiğini ödeme yapılmadığı taktirde icra işlemlerinin başlatılacağını ancak hemen ödeme yapmayı kabul ederlerse hem icra işleminin başlatılmayacağı hemde faizin alınmayacağını belirtiyorlar. Kurbanlarda sunulan kazançlı teklifi kabul edip sözde borçlarını hemen ödemeyi seçtiklerinde dolandırıcıların tuzağına düşüp ne yazık ki paralarını kaptırmış oluyorlar. 

 

Son yılllarda dolandırcılık suçlarında büyük oranda artış yaşanmış durumda, vatandaşları kargo şirketi, banka promosyonu, e devlet ödemesi, sağlık sigorta borçu, forex ve borsa yatırımı gibi bir çok çeşit yolla dolandırıyorlar. Bu nedenle size resmi kurum uygulaması yada resmi bir kuruma ait numaradan aramayan kimseye inanmayın. Gönderilen linklere dikkatli bakın ve web sitesi adresinin gerçek olduğundan emin olun. Unutmayın dolandırıcılar sabit ve cep telefonu numaralarını kullanabildiği gibi daha kolay tahsis edilen 0850'li numaraları da sıkça kullanmaktadırlar. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.