Milletvekili Necmettin Erkan Merkez Kütüphasini Gezdi

Ak Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin ERKAN, Ahi Evran Üniversitesi Merkez Kütüphanesini Gezerek Bilgi Aldı

Gündem Yayın: 27 Eylül 2024 - Cuma - Güncelleme: 27.09.2024 13:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
130 okunma
Google News

Kırşehir bürokrasisi ile iletişimini güçlü tutan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ile bir araya geldi. 25 Eylül 2024 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen görüşmeye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ile Prof. Dr. Musa Özata ve Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter de eşlik etti.

 

Kırşehir ve üniversitedeki gelişimleri yakından takip ettiğini vurgulayan Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine desteklerinin her zaman devam edeceğini söyleyerek KAEÜ'nün Kırşehir'in dışarıya açılan penceresi olarak gördüklerini kaydetti.

 

Kırşehir'de ki gelişmelerin ve KAEÜ'nün çalışmalarının değerlendirildiği görüşmede KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin modern teknolojisi ve uzman akademik kadrosu ile yeni bir eğitim öğretim dönemine girdiğini vurguladı. Aynı zamanda üniversitemize yapılan yatırımlarla bölgenin gelişmişliğine katkı sunacaklarını dile getiren Rektör Karahocagil, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığının desteğiyle tamamlanan Merkez Kütüphanesinin öğrencilerin ve Kırşehirli vatandaşların hizmetine girdiğini kaydetti.

 

Ziyaretin devamında Milletvekili Necmettin Erkan ile KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, yapımı tamamlanan Merkez Kütüphanesini ziyaret ettiler. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dilber Sarıkaya Merkez Kütüphanesi fiziki alanı hakkında Milletvekili Erkan ve Rektör Karahocagil’e bilgiler verdi.

 

erkez Kütüphanesinin kütüphane binası, peyzaj alanı ve otoparkı ile toplam 18.397,61 m²’lik bir alana sahip olduğunu söyleyen Başkan Sarıkaya, kütüphane binasının üç katlı ve akademik personel, öğrenci ve ihtiyaç duyan herkes için tüm detayların titizlikle düşünüldüğünü anlattı.

 

Merkez Kütüphanesi ilk katında bireysel çalışma odaları, grup çalışma odaları, etkinlik salonları, 24 saat çalışma salonu, internet salonu, gürültülü çalışma salonu, 100 kişilik salon, sinema salonu, engelli kullanım salonu, sesli kitap salonu, arşiv ve kitaplıkların yer aldığını vurgulayan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dilber Sarıkaya, konuşmasına şöyle devam etti: “İkinci katta 2 adet 366 m² çalışma salonu, 1 adet 206 m²çalışma salonu, 1 adet 307 m² çalışma salonu ve idari ofisler bulunuyor. Kütüphanemizin son katında ise 2 adet 500 m² kitaplık, 1 adet 201 m² kitaplık, 1 adet 398 m² kitaplık, 1 adet 399 m² kitaplık, 3 adet grup çalışma odamız var. Ayrıca çevre ve peyzaj düzenlemesine de önem verilen Merkez Kütüphane inşaatımızda bin 995 m²’lik çim alan, çeşitli ağaçlar ve süs bitkileri ile 100 araçlık otoparkımız mevcut.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.